Workshops

Workshop aanbod

Je kan bij mij allerlei creatieve workshops volgen op aanvraag. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Heb je interesse in een van onderstaande workshops of in een andere workshop op maat? Dan kan je contact met me opnemen.

Durf te tekenen!


'Tekenen?! Dat doe ik niet. Ik kan helemaal niet tekenen!'
Dit hoor ik vaak en zei ik zelf een paar jaar geleden ook nog. Totdat iemand tegen mij zei: 'Iedereen kan tekenen!' Iemand anders zei: 'Als je kunt schrijven, dan kun je vormen op papier zetten. En dan kun je dus tekenen.'

Mensen hebben vaak ideeën in hun hoofd over tekenen:
(1) het moet uit je hoofd
(2) de werkelijkheid exact moet kunnen tekenen

In deze workshop ga je lekker tekenen. Het hoeft niet mooi te zijn, het hoeft niet uit je hoofd. Je gaat het tekenen (her)ontdekken aan de hand van allerlei kleine tekenoefeningen.

Deze workshop is geschikt voor jong en oud; kinderen vanaf een jaar of 8 t/m volwassenen. Afhankelijk van de leeftijd en de tijd pas ik deze workshop aan.

Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.

Mallen maken


Het maken van mallen is een veelzijdige techniek. Ik maak in mijn beeldend werk regelatig gebruik van deze techniek. Afhankelijk van het doel van de mal, kies ik een materiaal om de mal van te maken en een materiaal om in de mal te gieten. Vanuit deze ervaring bied ik diverse mallenmaak-workshops aan:

Mallen maken van Silicone en Mallen maken van klei

Je kan bij het gieten denken aan de volgende materialen: Kaarsvet, gips, chocola en diverse kunststoffen


Afhankelijk van de ervaring met het maken van mallen, de leeftijd, de tijd die we hebben voor de workshop en groepsgrootte kan ik mallenmaak-workshops op maat aanbieden. Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.

Collages maken


Wanneer je twee alledaagse elementen combineert, kan er een verrassend beeld ontstaan. Wanneer je meer afbeeldingen combineert, wordt het beeld dat ontstaat complexer. Je oog heeft meer tijd nodig om het beeld tot zich te nemen en nieuwe ontdekkingen te doen.


Tijdens deze workshop ga je aan de slag met bestaande afbeeldingen waar je een heel eigen beeld van maakt. Één van de collages werk je uiteindelijk uit tot een werk die je kan neerzetten of ophangen. 

Er wordt gewerkt met de analoge collage-techniek, dus met papier, schaar en lijm.
 

Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.

WoRksHops Sieraden maken

Op het gebied van sieraden maken kan ik verschillende workshops aanbieden. Hieronder staan twee voorbeelden. Heb je eigen ideeën? Dan ontwikkel ik graag een workshop op maat.


Sieraad gebaseerd op een kunstwerk
Je maakt een sieraad geïnspireerd op een eigen gekozen kunstwerk. Dit kan een schilderij zijn, maar ook een beeldhouwwerk, mozaïek, installatie, etc. Gezamenlijk analyseren we het kunstwerk en kijken we hoe je je kan laten inspireren door dit kunstwerk. Hierna maak je het sieraad in een eigen gekozen techniek. 


Sieraad vanuit een oud of stuk sieraad
Heb je een gebroken sieraad en mis je een paar kralen om hem weer heel te maken? Heb je op de rommelmarkt een mooie hanger gevonden, maar geen ketting om aan te hangen? Liggen er in een la al heel lang een aantal kralen of muntjes, maar je weet niet wat je ervan kan maken?
In deze workshop gaan we aan de slag met je eigen meegebrachte materiaal, dit combineer je met het materiaal dat ik heb klaarstaan en je maakt een nieuw sieraad!

Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.