Workshops en trainingen

Workshop aanbod

Je kan bij mij allerlei creatieve workshops volgen op aanvraag. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van workshops die ik heb ontwikkeld.

Ik geef ook les aan (grotere) groepen.
Je kan hierbij denken aan een op maat gemaakte les(senserie) voor het basisonderwijs, middelbaar onderwijs of beroeps- / hogeronderwijs.     Ik kan ook docenten begeleiden in het geven van beeldend- en creatief onderwijs.

Heb je interesse in een van onderstaande workshops of in een workshop, les(senreeks) of begeleiding op maat? Dan kan je contact met me opnemen.

DURF TE TEKENEN!


'Tekenen?! Dat doe ik niet. Ik kan helemaal niet tekenen!'
Dit hoor ik vaak en zei ik zelf een paar jaar geleden ook nog. Totdat iemand tegen mij zei: 'Iedereen kan tekenen!' Iemand anders zei: 'Als je kunt schrijven, dan kun je vormen op papier zetten, dan kun je dus tekenen.'

De reden waarom mensen denken dat ze niet kunnen tekenen
(1) het moet perfect uit je hoofd
(2) de tekening moet exact zoals de werkelijkheid eruit zien
(3) Je moet in 1 keer je idee op papier hebben staan

Gelukkig is dit niet zo!
In deze workshop ga je lekker tekenen. Het hoeft niet mooi te zijn, het hoeft niet uit je hoofd. Je gaat het tekenen (her)ontdekken aan de hand van allerlei tekenoefeningen.

Aan het einde van de workshop
(1) heb je lekker getekend en inspiratie om thuis verder te tekenen
(2) neem je een stapel tekeningen mee naar huis
(3) neem je minimaal een uitgewerkte tekening mee naar huis die je zó aan de muur kan hangen (of misschien thuis nog even af moet maken)


Wanneer?
Op dit moment zijn er geen data gepland. In overleg kunnen we een datum prikken.
Deze workshop vindt plaats in Nieuwegein en er is plek voor 6 personen. Ivm corona is er op dit moment plek voor 3 personen.Schutsboomstraat 53
€ 25,- per persoon, dit is incl materialen, drinken en iets lekkers.
Ik kan ook op locatie komen of een andere locatie regelen. Voor informatie en prijzen kan je contact met me opnemen.

Op dit moment kunnen de workshops niet life doorgaan. Ik kan de workshop ook online geven.

Voor inschrijven en informatie kan je contact met me opnemen.


Op aanvraag
Wil je met meer mensen de workshop volgen?
Wil je thuis met een groep(je) vrienden of familie de workshop volgen?
Heb je een schoolklas met kinderen of studenten die je lekker wil laten tekenen?
Gezellig met je collega's tekenen?
Vind je 2,5 uur tekenen te kort?
Het leuke van mijn durf te tekenen workshop is dat ik hem naar wens kan aanpassen. Ik kom ook graag op locatie.
Voor meer informatie en prijzen, neem contact met op.


Krijg je niet genoeg van tekenen? Wil je lekker thuis tekenen? Dat kan! Met de Durf te tekenen kalender 2021. Meer informatie over de kalender en hoe je die kan bestellen.


Visueel noteren in de klas

Ik heb een training visueel noteren in de klas ontwikkeld voor leerkrachten en docenten.

                

In deze training leer je de basisbeginselen van het maken van eenvoudige tekeningen om mee te communiceren. Ook leer je hoe je deze tekeningen op verschillende manieren in de klas kan inzetten. Deze training geef ik aan individuele leerkrachten, maar ik kan ook het hele docententeam in 1 keer trainen. Het meest ideale is op locatie, maar je kan ook kiezen voor de online-variant.

Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.

Toolbox Workshop


                

WAAR STA JE VOOR? WAAR GA JE VOOR?

Voor mijn eindonderzoek van de docentopleiding beeldende kunst en vormgeving bij de HKU heb ik een toolbox ontwikkeld met opdrachten waarmee ik anderen kan begeleiden om op een creatieve manier over zichzelf en de ontwikkeling in werk en studie na te laten denken en dit in kaart te brengen. Deze toolbox is in te zetten bij verschillende doelgroepen en groepsgrootten. Van basisschoolleerlingen die een keuze voor de middelbare school gaan maken, middelbare scholieren die op het punt staan een studiekeuze te maken tot aan de vijftiger die op zoek is naar een nieuwe baan én iedereen die wil werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Afhankelijk van de vraag zal ik de workshop op maat maken.

Het praktijkgedeelte van dit onderzoek heb ik uitgevoerd bij Studio Moio in Leiden. Zij hebben van de laatste bijeenkomst een video gemaakt: https://vimeo.com/168655710

U kunt contact opnemen wanneer u interesse heeft in een toolbox-workshop.


Lego stop-motion workshops


Met Lego kan je eindeloze verhalen vertellen. Deze verhalen kan je bewaren door ze vast te leggen in de vorm van stop-motion-filmpjes.

Iedere workshop (of kinderfeestje) geef ik vorm in overleg met de ouders en/of de kinderen.


Je kan hierbij denken aan:
Wonderlijke voertuigen
Gekke beesten of monsters
Verrassende planten


De workshop bestaat uit deze twee onderdelen:
In deel 1 van de workshop bouwen de kinderen met lego legoblokjes met oogjes en blokjes afgestemd op de leeftijd en het onderwerp dat gekozen is voor de workshop.
In deel 2 van de workshop maken ze hier in twee- of drietallen een stop-motion filmpje van.

De Lego stop-motions workshops zijn geschikt voor kinderen in de basisscholleeftijd, vanaf ca groep 3.

Voor de workshop kan ik op locatie komen, of ik kan het in mijn atelier in Nieuwegein geven.

Ben je benieuwd naar de workshop of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op.

Mallen maken


Het maken van mallen is een veelzijdige techniek. Ik maak in mijn beeldend werk regelatig gebruik van deze techniek. Afhankelijk van het doel van de mal, kies ik een materiaal om de mal van te maken en een materiaal om in de mal te gieten. Vanuit deze ervaring bied ik diverse mallenmaakworkshops aan:

Mallen maken van Silicone en Mallen maken van klei

Je kan bij het gieten denken aan de volgende materialen: Kaarsvet, gips, chocola en diverse kunststoffen


Afhankelijk van de ervaring met het maken van mallen, de leeftijd, de tijd die we hebben voor de workshop en groepsgrootte kan ik mallenmaak-workshops op maat aanbieden. Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.

Collages maken


Wanneer je twee alledaagse elementen combineert, kan er een verrassend beeld ontstaan. Wanneer je meer afbeeldingen combineert, wordt het beeld dat ontstaat complexer. Je oog heeft meer tijd nodig om het beeld tot zich te nemen en nieuwe ontdekkingen te doen.


Tijdens deze workshop ga je aan de slag met bestaande afbeeldingen waar je een heel eigen beeld van maakt. Één van de collages werk je uiteindelijk uit tot een werk die je kan neerzetten of ophangen.

Er wordt gewerkt met de analoge collage-techniek, dus met papier, schaar en lijm.

Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.

WoRksHops Sieraden maken

Op het gebied van sieraden maken kan ik verschillende workshops aanbieden. Hieronder staan twee voorbeelden. Heb je eigen ideeën? Dan ontwikkel ik graag een workshop op maat.


Sieraad gebaseerd op een kunstwerk
Je maakt een sieraad geïnspireerd op een eigen gekozen kunstwerk. Dit kan een schilderij zijn, maar ook een beeldhouwwerk, mozaïek, installatie, etc. Gezamenlijk analyseren we het kunstwerk en kijken we hoe je je kan laten inspireren door dit kunstwerk. Hierna maak je het sieraad in een eigen gekozen techniek.


Sieraad vanuit een oud of stuk sieraad
Heb je een gebroken sieraad en mis je een paar kralen om hem weer heel te maken? Heb je op de rommelmarkt een mooie hanger gevonden, maar geen ketting om aan te hangen? Liggen er in een la al heel lang een aantal kralen of muntjes, maar je weet niet wat je ervan kan maken?
In deze workshop gaan we aan de slag met je eigen meegebrachte materiaal, dit combineer je met het materiaal dat ik heb klaarstaan en je maakt een nieuw sieraad!

Voor meer informatie kan je contact met me opnemen.