Exposities

Komend

Eye-opener - Amersfoortse Zwaan

Juni 2019

We krijgen dit kunstwerk-van-de-maand in bruikleen van verschillende kunstenaars met wie we eerder hebben samengewerkt. Stadsdominee Diederiek van Loo schrijft een korte tekst bij het werk. Ze geeft woorden aan het beeld en roept daardoor bij de kijkers nieuwe gedachten en vragen op.


Gesprek Eye Openers

1 juni 2019, 16.00 uur

Gesprek o.l.v. stadsdominee Diederiek van Loo

Gesprek met een kop thee aan tafel. De aanzet komt van een kunstwerk van Gonneke Prak dat we deze maand in bruikleen krijgen.

Gonneke heeft twee jaar geleden een zomer lang haar vurige zwaan buiten op de gevel van de kerk gehangen in het kader van de kunstroute Heilige Huisjes. Ze maakt opnieuw iets speciaal voor deze kerkruimte.

https://amersfoortsezwaan.nl

Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61, Amersfoort

Geweest

Dradenlandschap - AK24

5 - 10 juni 2018


Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 juni ga ik aan het werk in de supermooie kelder van Art Keller 24. Samen met het publiek werk ik aan een dradenlandschap waar je heerlijk in kan dwalen.

Locatie: Ridderschapstraat 1 - Utrecht (in de kelder van Puschkin)

Website Art Keller 24: http://www.ak24.nl

extra expositie van Heilige Huisjes 

30 september t/m 3 november 2017"We tonen werk van deelnemers van het Heilige Huisjesproject met werken die te koop zijn voor een Heilig prijsje: 77 euro. Indien u een werk koopt, kunt u het direct meenemen. De kunstenaar brengt vervolgens een nieuw werk in, zodat de expositie telkens wordt vernieuwd. "

AVU Kunstkader; Nijverheidsweg Noord 90, Amersfoort
Te bezoeken tijdens de openingstijden van AVU Kunstkader: di t/m vr 9 - 17:30 , za 9 - 17 uur.

Heilige huisjes - Kunstprocessie Amersfoort

april - oktober 2017


De gans werd verbrand:

'Uit mijn as herrijst een zwaan,

die wél zingen mag.'


Als onderdeel van de kunsteprocessie 'Heilige Huisjes' heb ik een werk gemaakt voor de Lutherse Kerk, Langestraat 61, Amersfoort. Het werk gaat een verbinding aan met de kerk en de kijker, door te spelen met symboliek en de ontstaansgeschiedenis van de Lutherse kerk.

Meer informatie over dit werk.

http://www.galerieabsoluut.nl/heilige-huisjes/prak.html

Open Monumenten dag - Amersfoortse Zwaan

9 & 10 september 2017 - 11.00 - 17.00 uur


Tijdens het Open Monumenten Weekend exposeer ik een aantal werken in de Amersfoortse Zwaan - Langestraat 61 Amersfoort

www.luthersekerkamersfoort.nl/home.htmlLiefdesklus in het Centraal Museum Utrecht

4 maart t/m 11 juni 2017


In de laatste zaal van de expositie 'Rietsvelds Meesterwerk: Leve de Stijl!' in het Centraal Museum Utrecht vind je de werkplaats 'Liefdesklus'. Beeldend kunstenaar David Bade zag het Rietveld Schröderhuis als een liefdesklus tussen meneer Rietveld en mevrouw Schröder. In de door hem geïnitieerde werkplaatst staat het huis op schaal van 1:2,5. Op dit huis verzamelen we met een team van HKU-studenten en alumni, alumni van IBB en leerlingen van X11 liefdesklussen van bezoekers. Deze liefdesklussen vertalen we naar beeldend werk. Een dag in de week (afwisselend op woensdag, donderdag of vrijdag) werk ik mee in dit liefdesklusteam. Via mijn facebookpagina en Instagram hou ik jullie op de hoogte van het proces en wanneer ik in de werkplaats aanwezig ben.

Meer informatie over Rietsvelds Meesterwerk en de Liefdesklus


Lezing Oud & Nieuw

6 mei 2017 - 16.00 - 17.00

Lutherse kerk, Langestraat 61, Amersfoort


De Lutherse kerk neemt deel aan de kunstroute 'Heilige Huisjes'. Gonneke Prak (kunstenaar) en Jolien van Braake (theoloog en kunsthistorica) gaan in gesprek over de mogelijkheden en de impact van hedendaagse kunst in oude kerken.

http://www.luthersekerkamersfoort.nl/home.html

Meer informatie over het werk dat te zien is tijdens Heilige Huisjes.

Kunstfest Nijmegen

3 mei 2017 - 15.30 - 19.00

Pieter Bodamplein, Nijmegen


Mijn werk grijpt in op de omgeving, het speelt ermee, roept verwondering op en is zowel tastbaar als ongrijpbaar. Tijdens Kunstfest ga ik samen met de bezoeker een voor hen herkenbaar en inmiddels alledaags geworden plek veranderen, zodat er een heel eigen wereld ontstaat. Het materiaal waarmee we gaan werken is, net als de plek, alledaags. Namelijk de stof van kleding dat ooit graag gedragen is, maar door het gebruik en wassen is afgedankt. Heb je zelf nog dit soort kleding liggen? Dan nodig ik je uit om dit mee te nemen en zelf te verwerken in het werk!

http://www.ru.nl/cultuuropdecampus/projecten/kunstfest/kunstfest/

https://www.facebook.com/events/1269015279819252/


14 januari t/m 8 maart 2017 - ZevenendZes Laren

Drie werken van mijn Organische Stad zijn te zien bij Does Interieurs, ZevenendZes in Laren. Lichtkunst in de vensterbanken van Galerie Pouloeuff

In de donkerste maand van het jaar is het fijn om licht te zien wanneer je in de avond op pad gaat. Zeker wanneer dit licht is van kunstobjecten. Van 10 december 2016 tot en met 8 januari 2017 zal elke avond van alle ramen van het pand van Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting verlicht worden door lichtkunst-objecten.


https://www.galeriepouloeuff.nl

12 - 19 november 2016 - Glow Eindhoven

Tijdens GLOW Eindhoven tonen onze 20 genomineerden kunstenaars hun werk bij de 4e editie van de Foederer Talent Award. De expositie zal plaatsvinden in de LAC Studios (aan het Lichtplein). Op 17 november maakt de vakjury, onder leiding van Hanja Maij-Weggen, de Foederer Talent Award 2016 winnaars bekend. De 1e prijswinnaar mag in 2017 zijn/haar werk exposeren in een gerenommeerd museum.

http://www.gloweindhoven.nl/nl/glow-projecten/side-projecten/expo-foederer

http://www.foederertalentenfonds.nl


Exposure in de Pers

MetropolisM